Аудио радост V: Една незабравима футболна драма

Датата е 27 февруари, годината – 2014, мястото – стадион Васил Левски. Останалото... – то е драма, смайващо невероятна (почти) като самия живот!...

Футболните коментатори на Дарик радио


Сега, в самото начало на европейските клубни турнири по футбол за сезона 2014-2015, четири наши тима се включват в надпреварата с надеждата да продължат участието си максимално дълго. Три от тях – Литекс, Ботев и ЦСКА – в Лига Европа, а шампионът Лудогорец – в Шампионска лига.

Ето защо ми се струва, че моментът е особено подходящ да си припомним паметния мач на Лудогорец с италианския Лацио – мач, донесъл последния – засега – голям успех на българския клубен футбол.

Гледалите и/или слушали този титаничен футболен сблъсък знаят – а останалите могат да чуят за първи път тук – колко драматична за българския представител в Лига Европа бе онази вечер на 27 февруари тази година и каква бе цената на огромната радост след последния съдийски сигнал. Това е един от мачовете, по време на които – казвам го без ни най-малко преувеличение – сърцето на един футболен запалянко може да се пръсне. Това е един от мачовете, които ще се помнят дълго – може би много години след като Лудогорец вече далеч няма да е това, което е в момента. Това е един от мачовете, чиито важни моменти си заслужава да бъдат слушани пак и пак, без ни най-малко да омръзват на слушащия ги, особено ако последният е заклет футболен фен, какъвто е, както вероятно подозирате, пишещият тези редове...

С огромни благодарности към футболните коментатори на Дарик радио, позволяващи ни да изживяваме футболни мигове като този!

Лудогорец – Лацио, 27 февруари 2014 (голове и важни моменти) Прослушай / Свали

Спущено на 3 юли 2014.


Назад към всичките Другинки

Назад към случките, случванията и случващото се

Към началната страница на сайта